Problembeteenden

I dagens samhälle behöver våra hundar klara av mycket i vardagen. Det är därför inte konstigt att vissa hundar utvecklar oönskade beteenden av olika anledningar. Vad är då ett problembeteende? Svaret är kort och gott allt som är ett problem för er och/eller er hund. 

Vill ni få verktygen ni behöver för att få bukt med problemet så rekomenderar jag en konsultation. Jag arbetar med att behandla orsaken till beteendet inte symptomen. Detta ger ett mer permanent resultat och kommer ge er en mer harmonisk vardag.
 

Vad innebär en konsultation?

En konsultation går till så att jag kommer hem till er och utför en intervju där ni ges möjligheten att berätta om problemet. Ni kommer även få en del frågor om hundens liv från valptiden till idag, hur hundens vardag ser ut, hundens hälsa, osv. 
Det görs för att kunna kartlägga orsaken/orsakerna till beteendet. Jag vill vid detta tillfälle gärna träffa hela familjen om möjligheten finns. 
Med utgångspunkt i intervjun gör jag sedan en analys som ni får skriftligt tillsammans med ett träningsprogram utformat efter era behov och förutsättningar. Vi går givetvis igenom både analys och träningsprogrammet tillsammans. 

Hur snabbt beteendet går att träna bort är en vanlig fråga som är oerhört svårt att ge ett svar på då det beror på flertalet faktorer, bl.a. vad som orsakar beteendet, vad som utlöser beteendet (triggers), hur länge beteendet funnits, m.m.

Träningens framgång beror till stor del på hur mycket tid ni kan lägga på träningen, era förutsättningar och sist men inte minst ert engagemang. 
Med stöd och hjälp från mig tränar ni er hund.

Jag kommer höra av mig och peppa er för att hjälpa er nå målet och givetvis finns jag alltid tillgänglig för att coacha er!